Synge med barn i bæresele

Published on Author Philip Svendsen

Jeg havde en lidt sjov oplevelse her forleden da jeg var ude og synge. Ikke langt fra hvor vi stod og øvede var den en gruppe af 4 mødre som stod og sang. Ikke noget specielt i det, udover at de alle 4 havde en baby i en bæresele. Det var lidt pudsigt, også fordi jeg ikke havde sæt danske mødre gå med en bæresele gør. Så lidt efter stod vi da også og snakkede med dem. Det viste sig at det faktisk ikke var noget problem i at synge med en lille, og at det også havde en beroligede effekt på barnet. Da jeg ikke selv kendte ret meget til bæreseler, slynger og vikler besluttede jeg mig at læse lidt op på emnet og skrive et lille indlæg om disse. Jeg syntes faktisk det var ret cool at man kunne stå der med sin baby og synge på den måde. Havde disse bære seler også været fremme for 20 år siden, så tror jeg da bestemt mig og et par af de andre også for sjov kunne lave et mande kor, hvor vi stod med vores spædbørn og sang på den måde. Det kunne da være lidt frisk. Men lad se lidt nærmere på disse slynger, vikler og bæreseler.

Se også Hvordan vælger man en god bæresele?

Hvorfor bruge en bæresele til sit lille barn?

Der er åbenbart en lang række fordele ved at bære rundt på sit barn i en slynge, strækvikle eller bæresele. Normalt plejer man jo ofte at tage sit barn op og gå lidt rundt med det når han eller hun græder. Men ulempen her, er at man jo skal bruge sin arme til at bære barnet i, og så kan man ikke lave så meget andet end at gå rundt med sin baby. Ligger man i stedet barnet i en bæresele, så får man samme effekt som når man går rundt med barnet på armen. Men du har stadig dine arme og hænder fri, så du kan lave en masse andet samtidigt. Jeg troede faktisk at det var den vuggende bevægelse når man gik rundt med barnet, som fik det til at slappe af. Men det er åbenbart mere simpelt end så. Et lille barn har et meget begrænset syn. Så kan han eller hun ikke lige se sin mor eller far, så bliver barnet utrygt nu og da. Så bare det at man tager sit barn op, så den lille kan se ens ansigt, mærke ens kropsvarme og måske endda høre sin mors hjerteslag, er noget som får barnet til at slappe af og falde til ro igen. Derfor er det faktisk ret sundt for at barn at blive båret rundt i en bæresele eller slynge, frem for bare at ligge i sin barnevogn. Bæreselen er også rigtig god, når man skal steder hvor det kan være svært at få en barnevogn med. F.eks. fyldte busser, små bitte butikker i byen eller på stier som ikke består af fliser eller asfalt. Du har sikkert prøvet hvor besværligt det kan være at få en barnevogn med disse steder. Læs mere om dette her på Fakta om bæreseler og strækvikler

Er alle bæreseler ens?

Er en bæresele bare en bære sele? Nej åbenbart ikke. Der er ret stor forskel på kvaliteten af de forskellige modeller. Er det et stykke babyudstyr som man ikke kommer til at bruge ret meget, så kan man sagtens nøjes med en billig model som f.eks. en BeCute Bæresele. Men bruger man sin sele meget, så er det vigtigt at man køber en god ergonomisk model. Ergonomiske bæreseler har den fordel, at de mindsker belastningen på både din ryg, og på barnets ryg, hofter og ben. Så går man en lang tur med sit barn i en for billig bæresele, så er det faktisk rigtigt hårdt for barnet, og måske også for dine skuldre.
På de dyrere modeller som f.eks. Ergobaby 360 Four position bæreselen, fordeles barnets vægt bedre ud, så han eller hun ikke er så tung at gå med. Lidt på samme måde som med en god strækvikle eller babyslynge. Stropperne og remmene er ofte også mere polstrede og derfor mere behagelige at benytte. Derudover finder man en masse små ekstra detaljer, som lommer i forskellige størrelse, hue til ens barn og andre praktiske ting på de større modeller.
Personligt ville jeg nok gå efter en Babybjørn One eller Ergobaby 360 hvis jeg stod og skulle ud og købe bæresele. Det var også lidt det indtryk jeg fik da jeg tale med de syngende mødre om det. Så kvalitet er åbenbart vigtigt når vi taler bæreseler.

Ergobaby Galaxy Grey

Har du et lille barn og endnu ikke prøvet en bæresele, så er det et fantastisk stykke babyudstyr som du bestemt bør overveje. De fås i forskellige prisklasser, men de billigste jeg har fundet er inde hos Danbaby.dk en webshop med alt muligt inden for babyudstyr. Ellers prøv i din lokale Babysam, her har de også et ret godt udvalg, men til en lidt højrer pris. En anden ide kunne være at holde øje med de lokale tilbud. Nu og da er der faktisk nogle ret gode tilbud at finde i de mange forskellige reklamer som man får ind af døren. Selv stod jeg for et par uger siden og skulle bruge et godt tilbud på bæreseler, men der var ikke noget at finde.