Proteinpulver blandt sangere

Published on Author Tom Paulsen

Din krop har brug for protein

Der er vigtige elementer, der skal bruges når vi skal opbygge vores celler i kroppen. Dette er fedt, kulhydrater og protein. Almindeligt protein findes i et større eller mindre omfang i alle former for mad, hovedsageligt i kød og mejeriprodukter.

Nogle gange er det protein-indtag man har gennem den almindelige kost ikke nok hvis man træner meget. Derfor er proteinpulver et af de vigtigste kosttilskud der findes inden for idrætsverdenen.

Proteinpulver er et laboratorie fremstillet produkt, som består af koncentreret protein.

Brug proteinpulver til opbygning af muskler

Din krop bruger protein til mange vigtige ting. Protein bliver brugt både til opbygningen af muskler, knogler og andre ting som hår, negle og meget andet også. Når proteinet er så vigtigt for kroppen og det skal bruges så mange forskellige steder, så er det derfor vigtigt at kroppen får rigeligt med protein, så der er nok til hele kroppen. Det er altså ikke alt protein, der automatisk bliver brugt til at opbygge muskelmasse, så hvis du ikke indtager nok protein, så har dine muskler ikke mulighed for at blive så store, som mange idrætsudøvere af forskellig slags ønsker. Proteinpulver kan derfor være den perfekte måde at øge protein-indtaget på og samtidig undgå fedt og kulhydrater.

 

Hvor meget protein hver enkelt person har brug for er meget forskelligt og kommer an på mange forskellige ting; såsom gener, hvor stor en muskelmasse man i forvejen har, ens overordnede helbredstilstand og ikke mindst mængden og intensiteten af den type træning man hovedsageligt udfører.

[niceyoutubelite id=”WNthy2GdEH0″]

Proteinpulver kan udvindes fra forskellige produkter og de to der bliver mest brugt er valle protein (whey protein) og soja protein. Eftersom proteinen bliver udvundet fra forskellige kilder, så har proteiner også forskellige egenskaber. Det er derfor vigtigt at læse om de forskellige typer af proteinpulver og derefter  finde frem til det produkt,der passer bedst til netop dit behov. Når du har fundet det proteinpulver du ønsker at bruge, så skal du sørge for at følge brugsanvisningen for hvor stor mængde der anbefales pr. dag/pr. portion.

 

Som tidligere nævnt vil det være forskelligt hvor meget proteinpulver hver enkelt har brug for, eller om der overhovedet er behov for kosttilskud i form af proteinpulver. Den faktor der overordnet bestemmer hvor meget protein kroppen har brug for, er stofskiftet.

 

Det er dog også vigtigt at nævne at proteinpulver ikke indeholder alle de andre essentielle næringsstoffer som kroppen har brug for. Sæt derfor ikke proteinpulver i stedet for måltider, men brug det som kosttilskud.

Kilde: www.billigprotein.net