Januar slankekur

Published on Author Philip Svendsen

slankekureSå er julen og nytåret snart slut og det betyder for mange at der igen er ved at være tid til den årlige slankekur. De fleste vælger i starten af januar at gå på en eller anden form for slankekur. Det kan være en af de moderne diæter med slanke produkter som f.eks. Nupo eller Nutrilett eller få lidt mere motion i form af gang, løb eller sit lokale motions center som en start til de mange slankekure. Du skulle jo gerne stadig kunne passe din bæresele når du bære rundt på dit barn, også efter jul. Rigtig mange tager gerne 4-10 kg ekstra på i november/december måned og derfor har mange brug for en hurtig slankekur til lige at komme af med nogle af de overflødige kilo. En af de mest populære metoder i år er nutrilett som du kan læse mere om her på med24.dk’s side om slankekure. Faktisk er salget af medicare, som f.eks. XL-S Medical fedtbinder, et lægemiddel der binder fedtet så det ikke optages i kroppen, steget rigtig meget over de senere år. Folk vil hellere spise det de har lyst til, og så blot tage lidt medicin for at tabe sig igen.

Nupo, Nutrilett eller Chili Burn?

Men hvad skal man lige vælge når udvalget er så stort som det er, der er jo så mange slankekure at vælge imellem?
Det er altid en god start at begynde at røre sig noget mere. Er man ikke lige i specielt god form eller kraftig overvægtig kan man start blidt ud med f.eks. at gå en halv time hver dag og så langsomt sætte tiden lidt op. Efter lidt tid er man så i stand til at jogge/gå strækningen indtil man til sidst fint kan løbe 30-40 minutter 3-4 gange om ugen. Ikke nok med at det sætter forbrændingen lidt op og man skal bruge en masse ekstra kalorier på at røre sig, styrker det også hjertet, og er med til at reducere mængden af kolesterol i blodet og give dig et sundere liv.

Men husk at kosten er kun en lille del af det med at tabe sig. Træning, motion og en sund livsstil er vejen frem – hvis man ønsker et varigt vægttab. Fokus på sundhed og helse, er ikke blot tomme ord, men noget alle bør overveje. Jeg oplevede selv sidste år at jeg ikke længere kunne passe min bæresele, og derfor ikke kunne gå ud på den lille på samme måde som tidligere.

Man kan derudover med fordel udskifte et af sine større daglige måltider som f.eks. middagsmad eller aftensmad med en måltidserstatning som f.eks. Nutrilett eller Nupo som indeholde betydelig færre kalorier end man normalt indtager i et måltid. Dermed slipper man beregne hvor mange kalorier man indtager. Det smager ikke specielt godt, men heller ikke direkte dårligt og mætter ganske ok.

Overvej hvad du spiser

Det sidste man bør gøre er at se lidt nærmere på hvad man så spiser i de andre måltider. Så start med at droppe kagen til morgenmaden, fjern eller reducere mængden af sukker i kaffen, og udskift sine sodavand med light modeller eller vand i stedet og efter et par måneder er ens vægt tilbage til normal samt ens kondition og livsstil er blevet noget bedre ved brug af disse simple slankekure. Ofte er det nemmere og sundere at følge disse få råd fremfor mange af de populære low diet slankekure hvor man sulter kroppen til det ekstreme for at opnå et hurtigt vægttab. Men hvilken slankekur du skal vælge, afhænger af hvor lang tid du ønsker at være på slankekur, hvor mange timer om ugen du kan afsætte til det eller om du hellere vil skifte til en sundere livsstil.