Business intelligence til etui fremstilling

Published on Author Philip Svendsen

se mere her på fastelavnskostumerProdukt udvikling og produktion af materialler bliver mere og mere advanceret. Seneste skud på stammen er at nogle firmaer er begyndt at bruge business intelligence erp systemer til fremstilling af etui til noder og sang bøger. Tingene bliver mere og mere teknologiske og noget så simpelt som et papir etui kræver nu om dage advanceret software at fremstille optimalt. Ved hjælp af computere simulerede business intelligence erp modeller har man fundet frem til den mest optimale måde at fremstille disse etuier på, således at det kan gøres på en måde hvor man opnår et optimalt sammenspil mellem økonomi, resource spild, produktions tid og kvalitet af produktet. Business intelligence softwaren har lavet millioner af simulations test baseret på de data der er indsamlet om produktet og produktionen og ud fra disse fundet frem til lige netop dem metode der vil være mest egenet til fremstillingen af disse sang etui. Det har været en dyr process at købe og installere disse business intelligence erp systemer, samt brugt en masse tid på at oplære et par folk i brugen af dem, men efter alt er kommet på plads har de været istand til at optimere hele processen med op til 18% samt forbedre kvaliteten af de forskellige typer af etuier samtidigt, så ifølge Peter fra dueplast har det været det hele værd og bestemt ikke sidste gang de vil prøve at bruge disse erp og data analyse systemer til at optimere fremstillingen af nye produketer. På www.onlinekostumer.dk implementerede de for nogen tid siden også et avanceret BI script til at måle data for deres fastelavnskostumer, efterfølgende optimerede de siden baseret på de data og fik en betydelig bedre konverteringsgrad på deres fastelavnskostumer.

Men hvad er business intelligence for en størrelse?
BI eller business intelligence er programmer der benytter sig af forskellige typer af data mining algoritmer til at hente og analyse data fra en data warehouse (speciel optimeret database), finde mønster i disse data og fremvise dem for brugeren på en måde der giver mening. Man kan så ofte ændre på de forskellige værdier og straks se hvordan det vil påvirke hele udfaldet. F.eks. ved fremstillingen af deres etui, kunne man udskifte forskellige papirs typer eller behandlings former og inden for få sekunder se effekten af disse valg frem for at skulle lave flere hundrede virkelige tests først. Jo mere data disse business intelligence systemer har adgang til, jo mere præcise resultater kan de vise. Mange firmaer bruger dem også til f.eks. beslutningstagning da de ofte giver en leder mulighed for at træffe vigtige beslutninger baseret på konkrete data og fakta, frem for blot at lave det bedste gæt eller bruge flere dage på at indsamle oplysninger og sammenligne disse.

Hvad er ERP så?
ERP eller Enterprice Resource Planning er groft sagt en samling af forskellige administrationssystemer der er i en virksomhed og er en betegnelse der stammer tilbage fra slutningen af 90’erne. Det er en slags viderebygning af de klassiske regnskabs og økonomisystemer, hvor i man ofte har integrerede andre systemer som f.eks. ordrestyring, kreditor og debitor styring, lagerstyring, kunde databaser, produkt databaser m.m. F.eks en fabrik der fremstiller baby bæreseler til spædbørn og andre typer af babyudstyr til de små. En stor del af disse systemer er temmelig dyre at anskaffe og kræver en del træning af medarbejderne for at få fuld udbytte af dem, derfor er det også hovedsagligt de lidt større virksomheder som benytter sig af dem.

Kilde: http://poland-epp.eu